// arthitectural / Concept & Competition / Studio Kalamar | Pentecostal church in Ljubljana

Studio Kalamar | Pentecostal church in Ljubljana

Concept & Competition Studio Kalamar | Pentecostal church in Ljubljana

Studio Kalamar | Pentecostal church in LjubljanaThe site is strongly defined by the heterogeneous dynamic of the area next to the city centre: the avenue, adjoining buildings morphology, nearby green areas. This complex morphology is used to establish a more complex passage between the public space of Celovška Street and the building’s program. On the north-eastern and south-eastern side we follow the geometry of existing building structure which opens up a plaza towards Celovška Street, a medium of communication between the public and semi-public space.

Studio Kalamar | Pentecostal church in Ljubljana

 

Studio Kalamar | Pentecostal church in Ljubljana

Studio Kalamar | Pentecostal church in LjubljanaOn the street regulation line, the structure is enveloped into a lacy membrane, emphasising the specific programme. Expression scale of the envelope is set to driver’s perception; the building communicates with city on the ground floor level through its program – the plaza and library/cafe, both oriented towards the street. Interior volumes are not structured according to function but rather form a monolith, thus expressing the program’s specifics.

Location: Ljubljana, Slovenia
Architects: Studio Kalamar
Area: 1.500 m2
Client: Pentecostal Church
Type: public
Status: current project
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more