// arthitectural / Architecture / Studio Kalamar | Retail Center Lendava

Studio Kalamar | Retail Center Lendava

Architecture Studio Kalamar | Retail Center Lendava

Studio Kalamar | Retail Center LendavaThe architects wanted to develop of a scheme for a client that has previously not invested in shopping malls. First phase of the project required development of distinguishing structural and visual elements, which were then applied to the Lendava project.

Studio Kalamar | Retail Center LendavaThe structure houses a supermarket, a technical store, a series of smaller retail spaces, restaurants and cafés, and a central mall.

Studio Kalamar | Retail Center LendavaThe main elevation is richly structured, clearly articulating the diversity of programme in individual sections rather than the structure as whole. Remaining three facades are finished in concrete, echoing the building’s primary purpose. Identical overhangs span the lengths of both main and back façade, the front one inviting and protecting visitors, the back one protecting delivery and manipulation.

Studio Kalamar | Retail Center LendavaTogether they unify the scheme and accentuate it with a floating horizontal echoing the plains of Prekmurje.

Location: Lendava, Slovenia
Architect: Studio Kalamar | Andrej Kalamar
Client: Imo-Real d.o.o.
Built Area: 3.900 sqm
Project  Year: 2001
Year of Construction: 2002
Photographs: Miran Kambič
Construction: reinforced concrete
Facade: glass, metal
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more