// arthitectural / Concept & Competition / Studio Marco Piva | Ice Cube

Studio Marco Piva | Ice Cube

Concept & Competition Studio Marco Piva | Ice Cube

Studio Marco Piva | Ice CubeICE CUBE propose itself, due to its physical and scenic characteristic, as a new Landmark, whose aim is to reconfigure the visual connections between the volume of the ex cinema Russia, Pushink square and the city urban context. ICE CUBE will become the new container for Pushkinsky cinema, that in the course of time has been one of the major expressions of social and cultural life for Moscow and the whole Russia.

Studio Marco Piva | Ice CubeICE CUBE will be able to be the first step of a larger redevelopment of this important urban area. The geometry of the building evoking the image of an ice cube with the heat breaks and crumbles to the square opening.

Studio Marco Piva | Ice Cube

Studio Marco Piva | Ice CubeIce Cube has been conceived as a transparent cubic volume in symbiosis with an external skin which dematerializes the transparent inner core, wrapping and dynamizing not only the building itself, but involving the all square and the buildings situated around the cinema, with light games created by the multifaceted skin. A complex and dynamic design, a new look for the New Cinema Pushinsky Lights and colours: a facade that live and warm up the context.

Location: Moscow, Russia
Architect: Studio Marco Piva
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more