// arthitectural / Interiors / Studio Point | House T

Studio Point | House T

Interiors Studio Point | House T

Studio Point | House TNew additions to the family since the house’s initial renovation made this project’s challenge the optimal use of available space. The idea behind the project is one of educating the family to the non-conventional and multifunctional use of space. It is for this reason that it was decided to give the large existing living room space multiple functionality; the owner’s bedroom, the living and dining space and a relaxation area are all found here while the remaining spaces are dedicated to the newborn children.

Studio Point | House T

© Enrico Muraro

Studio Point | House T

© Enrico Muraro

We decided to raise half of the main room to create a larch wood platform, which hosts the relaxation space with a sofa and television, and exploit the height difference to hide a rollaway bed and a storage space. All of the new furniture is made to our own design in white or champagne lacquered MDF wood.

Studio Point | House T

© Enrico Muraro

Studio Point | House T

© Enrico Muraro

A new, fully equipped walk-in wardrobe space has the appearance of a white varnished monolith from the outside and divides the entrance area in two, while also serving as a decompression space that leads into the babies’ room.

Location: Turin,  Italy
Architect: Studio Point |  Marco Verrando (architect, project manager), Francesca Rossotti (architect)
Project name:  House T
Event date: January 2011
Photos: Enrico Muraro
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more