// arthitectural / Interiors / Studio ST Architects | West Village Duplex

Studio ST Architects | West Village Duplex

Interiors Studio ST Architects | West Village Duplex

Beauty, simplicity and clarity were the guiding words in our work on the renovation of this 2000 square foot West Village Duplex.

The lower floor of the duplex was completely gutted only preserving the original wood floors.  The ceilings were raised to the maximum possible height, adding light and a feeling of spaciousness previously missing.

The color pallet was kept to a minimum in order to accentuate the materials and their inherent properties.  White kitchen cabinets with white corian countertops and a nearly white Novelda Crème limestone bench in the living room achieve the minimalism. A few splashes of color were added by using unique materials such as a Spa Green Quartzite floor found in the kitchen and metallic glass turquoise tiles found in the powder room.

The new stair has a stainless steel stringer, wood treads and an impressive “hardware-less” glass railing. The stair is lit by a new skylight and a series of glass lights above. At the top of the stair we created an open study with a built-in desk and bookcases overlooking the upper terrace.

The master bathroom was finished with Inca Gray stone – a dark consistent gray limestone – and 12”x24” Apavisa Limestone porcelain tile. The master bathroom vanity is a custom piece carved out of the Inca Gray limestone which was made in China and shipped to the site.

Location: West 12th Street, New York, USA
Architect: Studio ST Architects
Structural Engineer: Robert Silman Associates
Contractor: I J Universal
Surface area: 2000 sqft
Status: completed January 2007
Budget: $400,000
Photographer: Bilyana Dimitorva

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more