// arthitectural / Architecture / Studio Velocity | Swelled House

Studio Velocity | Swelled House

Architecture Studio Velocity | Swelled House

A house for a female hairdresser and a pair of cats between the hill behind and a small stream. There is a hair salon, where the owner works, and a dining room, where the owner can work on the weekdays and dine with her friends on the weekends on the 1st floor and some residential spaces on the 2nd floor. The site is large and there still remain natural environments such as a stream below and small hills except for a neighboring house on the north side.
Studio Velocity | Swelled House

Studio Velocity | Swelled House

Studio Velocity | Swelled House

Like a stone on earth, which used to be in the ground
Like plants wavering in the winds,
Like leaves and nuts falling around according to the weather on the day,
Like erosion forming landscape for a long time,
Like water makes a sphere with the surface tension,
Like swelled by the expansion force,
I thought of how architecture can blend with environments.

 

Studio Velocity | Swelled House

Studio Velocity | Swelled HouseNon-artificial building and space apart from the designer can be created by the volume changes influenced by a natural action, air expansion force. I formed the volume with an expansion of air leaking into the gap between two planes like a paper balloon. I suppose this will lead to the instability of shapes, which looks like to go back to the original shape, and the air volume with motions inside.

Architect: Studio Velocity
Project name: Swelled House
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more