// arthitectural / Interiors / Studioata | Casa Studio

Studioata | Casa Studio

Interiors Studioata | Casa Studio

Studioata | Casa StudioIn the heart of Turin, closed to Piazza Castello, in a 1800 Palace, there is an apartment where the space is divided by a thick bearing wall. From the composition way, all the service space were leaned on the bearing wall, making all the other space free to be able to have the living area on the east side and the night area on the west side of the flat.

Studioata | Casa Studio

© Beppe Giardino

Studioata | Casa Studio

© Beppe Giardino

Studioata | Casa Studio

© Beppe Giardino

The bathroom, the wardrobe, the laundry and a small mezzanine studio were put together with a great simplicity, bringing out the harmonic space proportion. The young lady owner , after been living in London for five years and working as interior decorator painting trompe –l’oeil, she was imaging for her own house, simple white spaces, full of light.

Studioata | Casa Studio

© Beppe Giardino

Studioata | Casa Studio

© Beppe Giardino

Studioata | Casa Studio

© Beppe Giardino

White and natural material, as elm wood on the floor, Luserna stone on the bathroom, withe Carrara marble on the kitchen top, white metal for the staircase, are the flat unquestioned main character.

Studioata | Casa Studio

© Beppe Giardino

Studioata | Casa Studio

© Beppe Giardino

Studioata | Casa Studio

© Beppe Giardino

The staircase

The staircase fits in the space with pure simplicity, as an essential furniture, making games of light and shadows. The essential structure, makes it as a minimal design in pure syntony with the apartment stile. The thin withe steps are made with a metal structure settle together and walled up. Also the big elm wood console has got a metal structure as a support on the inside.

Location: Turin, Italy
Architect: Studioata
Project name: Casa Studio
Client: private
Type: restoration
Area: 85 sqm
Photographer: Beppe Giardino
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more