// arthitectural / Interiors / Studioata | Cube

Studioata | Cube

Interiors Studioata | Cube

Studioata | CubeThe apartment, 55 sqm, is located on the fifth floor of a ‘900 century building, in the center of Turin. The property included also a small garret of 15 sqm, that it was never been used before, accessible only by an outside staircase. The goal was to able to obtain the union of the two level in an unique space, trying to define the different functional areas as the kitchen, a double height living room and a bedroom.

Studioata | Cube

© Beppe Giardino

Studioata | Cube

© Beppe Giardino

The project has provided the positioning of a square base volume, a CUBE: the real protagonist of the ambient. Located in the center of the double height room, with his MDF skin, articulates the space, it separate but not divided the ambient, and it becomes a box that contains the bathroom, a wardrobe and a part of a kitchen.

Studioata | Cube

© Beppe Giardino

Studioata | Cube

© Beppe Giardino

Studioata | Cube

© Beppe Giardino

To reach the second level bedroom, the stairs is cutted in the cube volume; only the last steps are detached, to do not falsify the volume essentiality. In the inside bathroom, the protagonist are the natural material : the ‘800 century wooden floor and a “Luserna” stone shower.

Location: Turin, Italy
Architect: Studioata
Client: private
Type: restoration
Area: 70 sqm (55sqm+15sqm)
Photographer: Beppe Giardino

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more