// arthitectural / Interiors / studioMDA | Exer Blast

studioMDA | Exer Blast

Interiors studioMDA | Exerblast

studioMDA | ExerblastLocated in an historic industrial loft building in downtown Manhattan, Exer Blast is a family-fitness facility that synthesizes interactive technologies and physical obstacles with the use of dynamic spatial organization. The 6,000 square foot space covering two floors is divided into multiple zones that include a rock wall room, a core-strengthening ball room, an open room with surfaces for projected media, a multipurpose/party room, and administrative offices.

studioMDA | Exerblast

© Albrecht von Alvensleben

studioMDA | Exerblast

© Albrecht von Alvensleben

Connecting all of these elements is a blue, circuit-like painted design called the Power Path, which directs the flow of activities throughout the space. The delineation of surfaces for the projection of interactive games further coordinates the experience. On the stairs, between the ground floor and the basement floor, open views into multiple spaces at once help to visually create one continuous active space.

studioMDA | Exerblast

© Albrecht von Alvensleben

The careful delineation of surfaces, amid the forward-moving blue lines, coordinates the overall experience as floors and walls become canvases for the projection of interactive games.

Location: 100 Reade street, New York, USA
Architect: studioMDA
Project name: Exer Blast
Year of completion: 2011
Photos: Albrecht von Alvensleben
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more