// arthitectural / Interiors / suto interior architects | Circle’n Line Style Coaching Saloon

suto interior architects | Circle’n Line Style Coaching Saloon

Interiors suto interior architects | Circle’n Line Style Coaching Saloon

Concept as a shop: personalized, high end style consultancy and beauty services.

Design concept: starring the timeless beauty.

Location: city centre, in the neighbourhood of leading fashion brands.

History: 2 homes, with residential functions, opened into one, with view to Andrássy Street, a tarnished stairway leading into an elegant hallway.

Expectations from the client: to dissolve the gloomy, dark feeling, and design an airy, grand, novel space which is uniformed in its style.

The first step was to redesign the floor plan: create rooms leading into one and other, to fulfil the function of a shop, with elegant passages and only with indication like separation.

When creating the floor plan it was an underlying principle to restore the original bourgeois milieu. Due to demolishing, compelling sized surfaces appeared and been modestly decorated.

Windows and doors were renewed. Tempered glass sliding doors were put into the old reveals, which lead to the main saloon, in order to natural light. To represent the timeless beauty we used moderate surfaces and colours. Starring the shiny white, which is dominant on furniture, on the flooring from italian firm, MIRAGE through the saloon and also on walls in the homogeneous glass bead wallpaper. To emphasize white, which can be seen everywhere, we carefully used some black and to a greater extent light grey on bigger surfaces. The furniture design and their details resemble the art-deco style.

With the dynamic use of materials, created a clear, and modest atmosphere. The Bisazza picture, which represents the timeless beauty, is framed, in fact almost unnoticeable, with two concrete consoles. Almost the same amount of mirrors as the area of the shop were put up onto the walls. Making great effort where to place them, so it is not disturbing despite the quantity. Concrete has different functions as running through the rooms. When arriving, like a background to a soft waterfall, then as wall panelling in the dress/ saloon. Here it creates a continuous more than ten square meter surface.

The shiny white, glass, mirror and concrete surfaces cuddle together and make extraordinary counterpoints with the late 1800 Vienna Secession furniture.

Location: Budapest, Hungary
Interior Design: suto interior architects
Project area: 200 sqm
Project year: 2011
Photographer: Zsolt Batar

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more