// arthitectural / Architecture / TACKarchitects | ART[house]

TACKarchitects | ART[house]

Architecture TACKarchitects | ART[house]

ART[house] at its core attempts to blur the boundaries between interior and exterior environments, while creating a sophisticated canvas in which the owner can display their extensive art collection. The design finds inspiration from the work of Richard Neutra, and some of his more notable projects such as the Kaufmann House.

TACKarchitects | ART[house]

TACKarchitects | ART[house]

TACKarchitects | ART[house]Every room within the home has a specifically framed view of the outside along with sliding glass doors which open into the backyard. Rooms are clustered into three distinct wings dependent upon function, with each wing connected by the main living space.

TACKarchitects | ART[house]

TACKarchitects | ART[house]

TACKarchitects | ART[house]The main living space has an open plan with 16’ high ceilings and a soaring roof that “floats” on three sides allowing natural light to permeate deep within the space. A centrally located “wet cube” delineates functional aspects of the house such as kitchen, bar, and living functions, while doubling as the kitchen pantry.

TACKarchitects | ART[house]

TACKarchitects | ART[house]

TACKarchitects | ART[house]The cube provides a sense of scale to the main living volume, and is finished in a white reflective automobile paint.

Location: Omaha, Nebraska, USA
Architect: TACKarchitects
Project name: ART[house]
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more