// arthitectural / Altius Architecture Inc.
  • The Pine Lake Cottage emphasizes affordability with an eye for efficiency. Emerging from the tear down of the previous residence, this cottage was built entirely on the preexisting foundation. In addition to being a cost effective solution this strategy also minimized the buildings impact on the surrounding natural environment. Investing in energy saving solutions for […]


    more

  •   This family cottage is located on a beautiful stretch of sandy shoreline on Lake Muskoka. The building was designed for a family of four with the intent that the spaces expand and contract to accommodate a varying number of guests from the extended family that frequent the cottage. A very open-concept plan combined with large […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Designed for a local artist to enjoy, this residence is located just south of Collingwood, in the heart of the Clearview area. A broad selection of sustainable technologies, including a geothermal lake loop and green house set this project apart from others in the area. The building itself draws inspiration from a number of intimate […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

A topographic extension: Located in the heart of Amiens University, the new library and auditorium constitute a central place for exchanges and meeting around technologies as well as the catalyst of an intense campus social life. Our project sets the two entities, library and auditorium, at the same level that the central garden of the University. […]


more

Located at the heart of East Guangzhou’s Science Town district Spark’s project comprises a retail street and a SOHO residential development. A contemporary interpretation of the Xintiandi (Heaven on Earth) urban village a car-free shopping, eating and residential district is composed of 2 storey shop lots that face the highway and a central alley and […]


more

“” The stand has been designed to create a series of small rooms off a central space. The interior in different colours reflects the new collection and acts as a backdrop for the mannequins.  The external walls are covered in a material that is difficult to recognize: honeycomb cardboard with a laminated texture of overlapping slats […]


more