// arthitectural / Austria
  • The design combines an effort to preserve as much of the existing building with a single construction measure in the alpine landscape. The facade reflects its surroundings, creating a landmark identity without distracting from the mountain scenery. From the aerial cableway, visitors directly access the central reception area. Vertical circulation is provided by a generous […]


    more

  • Transparent administration: the architecture of the Vocational School of Administration by AllesWirdGut demonstrates closeness to citizens, openness, and transparence. The only thing that encloses the new school building in Embelgasse in Vienna’s 5th district is in fact the block perimeter. Large ground-floor glass surfaces afford an insight into everyday school life and open the green […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The first orthopedic rehabilitation center of Vienna is situated on the former service area of the famous hospital “Baumgartner Höhe” with its iconic church and unique urban layout – both designed by Otto Wagner at the beginning of the 20th century. The structure of the new building is organized on the rhythm of the hospital […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The visitor centre mediates the relationship between land claimed by man and the natural processes of habitat creation. The scheme draws from the site, its context and the traces of its history in order to deliver a unique destination; a synthesis of a visitor centre and its associated landscape where one is integral to the […]


more

Each room leads onto a balcony, and the entire house was built around three massive trees. This is the distinctiveness of the Bryanston House. To enhance the feel of openness and infinity, glass was chosen to feature throughout the residence, from the koi pond outside to the staircase and the windows that face into the […]


more

Looking for the stable climate in the room This is a house in the northern part of Hyogo Prefecture for a couple and their two children. The construction site is a part of a place surrounded by mountains and the sky is overcast most of the days. I wanted to create light, stable indoor climate […]


more