// arthitectural / Baumschlager Eberle
  • Atmosphere without machines While buildings require less and less energy, more and more is being spent on the maintenance and service needed to sustain this reduction. The prospect of buildings functioning as power stations is highly reminiscent of the promises of Modernism. The only disruptive factor in this energy balance from an ideal world, however, is the human element. be baumschlager […]


    more

  • The internationally active architectural firm be baumschlager eberle, the client Hines and the investor Ivanhoé Cambridge are pleased to receive the pre-certification „LEED Platinum“ for the recently opened office building “Ardeko” in Boulogne-Billancourt (F). Tested according to the standards of the U.S. Green Building Council, Ardeko gained the highest rating level. Location, concept, water consumption, […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Open structures for increasing mobility Airports are a symbol of our mobile society and call for an outstanding architecture: a flexible shell for expansions and future uses revolving around the core business of passenger handling. In 1999, Vienna International Airport advertised a construction competition for the redesign of its facilities, which were steadily expanding to […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The new business residential building is located at an important location in the old city centre in Celje. The land intended for construction is a part of a larger degraded non-built up area, which was somewhat forgotten for decades and exempt from the development of the city. Through the years a very heterogeneous structure evolved […]


more

Astana City Vision is the project for a new facility capable of accommodating up to 30,000 residents, workers and visitors. This project finds its right place in the young and lively capital of Kazakhstan, where urban development is carefully administered especially in anticipation of the upcoming international events in which the city is called to […]


more

Located in the Portugal Northwest border, the Vila Nova de Cerveira House was designed for weekend use, promoting the relationship between interior and exterior,  integrating the astonishing surroundings on a glass interior. Emphasizing the equilibrium with the surrounding morphology, the horizontal volumes contrast with the stone coating of the basement floor, on a material and […]


more