// arthitectural / concept
  • MLA+, the international arm of Maccreanor Lavington Architects, has won two competitions for new residential neighbourhoods in China and Russia respectively. The company was selected by China’s biggest residential developer, Vanke China, to design a 150,000sqm scheme in Shenzhen. The project is part of the wider regeneration area of Liuxiandong, a former peripheral industrial site […]


    more

  • “At a certain garden of which I cannot remember the name, there was an announcement to all magicians of the planet Earth to perform the best trick ever to be seen. Between hundreds of entrants there was a one magician in particular who declared to catch the Sun. Everyone laughed and felt sorry for him. […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The experimental house for any place or owner. Environmental sustainability in all decisions. Steel, wood, glass, thermo-acoustic panels. Renewable energies, solar, photovoltaic. Water reuse, vegetation, shades. Propose an ecologically integrated system. Portable, connectable 36-m2 modules. Comprise the habitable space, single-family or collective. Or the temporary, emergency workplace. Horizontal or vertical, community in transformation. Transitory just […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The site is located at Gwangju Si, Gyeonggi-Do, where is not far from Seoul. Surrounded by small houses, it is at the top of a hill with deep slope. First thing to consider is to keep woods on west side of the site, not just because its slope is too deep but because it’s natural […]


more

Elica has chosen Moscow for Contemporary Air, an event at which this Italian company, a leading international producer of kitchen hoods, will present items that symbolise its manufacturing and history. The splendid Dom Spiridonova, a period home in the centre of Moscow, is the location of Contemporary Air, the Russian event at which Elica will […]


more

The apartment is on the first floor of a mid-19th century three-storey building, located in the city centre of Valencia. Considering the limited gross area and the scant natural light, this refurbishment project partitioned only the night-time areas and enhanced the verticality of the dwelling to the utmost, making the most of its high ceilings. […]


more