// arthitectural / flats
  • The idea of vertical living, with all the advantages and more of an urban townhouse, is realized by allowing for generous spaces, day lighting and ventilation on all four faces of the property. Envisioned as a stack of flats, the structure showcases this individuality by providing each and every unit with a different floor plate. […]


    more

  • Perched on a sloping site, a building condition very common in Hong Kong, this six-storey private residence will stand as a model of creativity and nestled in the heavily built environment of the Tai Hang residential district. The project went through several rounds of studies to ensure the final design would maintain the client’s desired […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The project is a winning entry for two housing blocks in a competition convoked by the Slovenia Housing Fund, a government-run program that is providing low-cost apartments for young families. The proposal won for economic, rational and functional issues but mostly for the ratio between gross vs. saleable surface area and the flexibility of the […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Located on the bluffs overlooking the Pacific Ocean, the 3,500-square-foot Zeidler Residence arranges interior and exterior living spaces to maximize views, natural light, and ocean breezes within a subtle, sophisticated material palette. Designed for a retired couple with grown children, the house sits on a relatively flat corner lot with expansive views of the Pacific […]


more

Inspired to create a home to be experienced by all five senses, the Beaumont concrete house evolved as an exploration project. The design, understated, is situated in a mixed use neighborhood where residential duplexes coexist with small to midsize industrial buildings. Despite the project’s integration, a number of features distinguish the project from other buildings […]


more

Nakahouse is an abstract remodel of a 1960’s hillside home located on a West facing ridge in the Hollywood Hills, just below the Hollywood sign. To the South and West are views of the Beechwood Canyon; to the East is a protected natural ravine, with a view of Griffith Park Observatory in the distance. The existing home was built […]


more