// arthitectural / house
  • ‘House in Nogyang‘ is facing the boundary of the green belt, which boundary that the city can’t expand anymore. It is close to downtown but quiet, near to an apartment complex, elementary school, and Nogyang station. This house is for three generations: three children, a couple, and their old mother. Each of them wanted their […]


    more

  • The House on the Mountain was conceived as house for one family with three additional housing units. It softly nestles against the slope and it’s size, roof shape and materials are inspired by the traditional „Wälderhaus“. The plot shapes the volume horizontally and vertically. As a result the public entrance can be accessed from the […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Harrogate – Before and After Bisca was asked to re-design this awkward, angular concrete builder’s staircase for a prestigious new build. The staircase not only looked too mean and small for the space but had been cast so that it clipped the door entry. The going was too short, rendering it uncomfortable in use and […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The balcony at the organ is maintained and extended in the shape of a organizing element, free in the space. This element defines the different living spaces, like living, cooking and studying, in the chapel. A new spatial hierarchy is created by the asymmetric placing of the organizing element. The object is kept very minimalistic […]


more

The Kumar residence is located in an affluent neighborhood in the increasingly dense city of New Delhi. Though starkly modern, the design takes cues from Indian sanctuaries: the haveli or mansion organized around private courts, the step-well with an enfilade of semi-enclosed shaded spaces, and the temple sanctum, serene despite the chaos outside. The fortress-like […]


more

The monumental entrance hall of the Netherlands Broadcasting Music Centre, originally designed by architect Elling and afterwards restyled by ‘Architects Cie’ is metamorfosed into a fresh and spacious whole. The new reception and waiting room have been transformed into two large kiosks. All in harmonywith the existing building but definitely bearing the Coen van Hamsignature. […]


more