// arthitectural / housing
  • The building is part of an overall urban study of development in a rapidly changing area: the north-east sector of Paris. Its outstanding location at the corner of the new Rue Romy-Schneider, which opens out the new Dupuy site to Rue Pajol, gives the project a special role as an urban landmark. The building accommodates […]


    more

  • From sketch to completion The obsession to always be able to see the sea from where we live on the coast guides our pens from the first sketches and never fails to inspire another way of building. As such the Redline plot could not have tolerated a single, solid block, which would have obstructed the […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

One of the most demanding tasks in Porto nowadays is the intervention on the major amount of old and historical buildings of Porto´s downtown. This project is a renovation of a 20th century building to convert to a 17 housing unit for students and young people in general. The DM2 Building , located in downtown […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

A smooth and sinuous frame taking shape through well-established leading technologies and know-how to furnish with elegance contemporary rooms. A vertical mirror to be customized with various shades and patterns. convex, a product representing a connection between two seemingly distant worlds: the one of pure technology and the one of style. Available in endless shade of colours and finishing. Designer: […]


more

This is a house to be built in Tokyo, for a movie producer couple. This architecture is consisted by combining L-shaped blocks of reinforced concrete and sequential frames of box-shaped engineer-wood. We put bedrooms, film archive and galley in solid concrete part for security, and living room in engineer-wood part for openness. As material that consist […]


more

Dethier Architectures was awarded this project after a European-wide invited competition. We developed a very specific concept for a funeral home and landscaped cemetery, built on a former clay extraction site. The landscape guided the architectural composition of the funeral centre. In the words of Daniel Dethier, « We designed an ensemble where individuals can […]


more