// arthitectural / luxury
  • The design combines an effort to preserve as much of the existing building with a single construction measure in the alpine landscape. The facade reflects its surroundings, creating a landmark identity without distracting from the mountain scenery. From the aerial cableway, visitors directly access the central reception area. Vertical circulation is provided by a generous […]


    more

  • The Air collection by Manutti unveils its new colours. Available in Jardin de Ville’s showrooms from Montreal to Quebec City and passing through Toronto, Air is a modular system of high-end outdoor sofas. Young Belgian creator, Koen Van Extergem, who recently joined the Manutti Designer Studio, alongside the CEO of Manutti, Stephane De Winter, are […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The Compass Lofts is a newly renovated, 10-story adaptive reuse residential and commercial building located in Manhattan’s Financial District. In a neighborhood and long-time home to some of Wall Street’s largest companies, the area is quickly transforming with new residential and hospitality developments. Previously the showroom and office of architectural instrument  manufacturer Keuffel & Esser, […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The principal idea of this Project was to reutilize some old stone tables in order to build a big organic bar that fills the space and makes people sit down to interact with each other. Location: Bellavista, Santiago Metropolitan Region, Chile Architects: UNarquitectura
 Project Architects: Alejandro Urrutia Project Area: 250 sqm Project Year: 2010


more

Perugino 42 is a five-town residence project located in front of “Parque Hundido” in Mexico City. It combines continuous indoor/outdoor spaces with a magnificent view of one of the main parks of this crowded city. The initial approach for Perugino was to divide the land into parcels producing five single-family residences that maximize the linear, enclosed, […]


more

BIG + Grontmij + Spacescape are the winning team for the Stockholmsporten master plan competition to design an inviting new entrance portal into Stockholm at the intersection of a newly planned super-junction. The planned Hjulsta Intersection 15 km north of Stockholm where two European highways the E18 and E4 Bypasses converge into a three level […]


more