// arthitectural / parking
  • General Korean Parking lot types filled Jukjeon Commercial Area Parking lot either frankly reveals itself to be a parking lot without any consideration for design or surroundings, or disguises like a commercial facility. However, both cases are not welcomed in a city and ruin the city landscape. Development districts of New Downtown in Korea that are […]


    more

  • Exterior Appearance The exterior of the building features staggered metal panels which function to screen views of the vehicles and provide airflow to qualify the building as an open parking structure. Internal ramps and screening vehicles from view is visually harmonious with the adjacent structures. The metal panels match details on the adjoining office building. […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Brooks + Scarpa was commissioned to design improvements to the Frank Gehry design garages at Santa Monica Place Mall as well as eight other city owned parking structures surrounding the popular 3rd Street Promenade of Santa Monica. Inspired by such diverse things ranging from the quilt makers of Gee’s Bend in southwest Alabama to manufacturers […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

On a sloping site with a privileged view of the city, we designed a house for a young family. The main design criteria was that every interior space would have a relation with exterior space. To accomplish that, our approach was to integrate outdoor space at every level of the house, be it a garden or terraces. Other […]


more

Boasting a total of 475 units within three 5-storey blocks and one 14-storey block, the development can be found along Upper Thomson Road, putting it right in the heart of nature. By retaining the single 14-storey block, the inter-block spacing was maximised, creating spacious grounds for the common facilities and landscaping, which include a 50-metre lap […]


more

Nature lays down the law. Its wonderful setting dominates, walls become plate glass windows. Light guides us. Trees creep through construction. The pool is soon a feature of the countryside. The liquid element connects us with the sea. Beyond, the story of the house ends on an untouchable horizon, like all other stories. Location: Baleares, […]


more