// arthitectural / refurbished
  • This suburban home on Montreal’s south shore was built by the father of our client in the 1960’s. After over 50 years without having much work done, it was in need of some rejuvenation. The original house lacked natural light and had a series of closed rooms surrounding a central stair. The first move was […]


    more

  •             Corstorphine + Wright have worked closely with Network Road to transform the Westwood Leadership and Development Centre. It was originally built in the early 1990’s for Cable and Wireless who at that time were at the forefront of mobile telephones and its infrastructure. The building was opened in 1993 […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The project involves the refurbishment of a former office building built in 1981, to be converted into a residential building with 23 apartments. It is worth saying that this building was considerably damaged during the 1985 earthquake. The whole building leaned itself towards the street by 1.20 meters, so the building had a big structural […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Traditionally, the City Hall had a noticeable institutional character and its presence was severe and somewhat hieratic. As time went by, it began to lodge other functions and become a place of meeting for the citizens. As a result, its image became smoother, and thus the architecture reacted becoming more pleasant. Now, in the beginning […]


more

Masterplan The projected communal space is part of the masterplan sector f38/1 of Zaragoza. It’s located on the terraced hillsides within the natural environment of “Cabezo Cortado” which in turn is located at the southern border of the city. Interestingly, it is also in this part of the city where a new area of urban […]


more

Sport Allen Jack + Cottier | Milson Island Sport and Recreation Centre (Milson Island, Australia) Located on a small island in the Hawkesbury River, the sports complex is naturally ventilated to stay cool in the summer and warm in the winter and collects rainwater for use on site. The curved design of the building exploits […]


more