// arthitectural / Renovation
  • Transforming an attic into a bookcase – “Nothing is lost, nothing is created, everything is transformed.” Subtraction In approaching this project, we studied the composition of the existing building and identified multiple layers added to one another over time. These additions had compressed the living space since the original construction dating back to 1880. Inside […]


    more

  • Harrogate – Before and After Bisca was asked to re-design this awkward, angular concrete builder’s staircase for a prestigious new build. The staircase not only looked too mean and small for the space but had been cast so that it clipped the door entry. The going was too short, rendering it uncomfortable in use and […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

This magnificent manor house which dates from the 19th Century was completely renovated and tastefully enlarged in 2004. It has been converted into a design country house with many lovely details in decoration. Combines elegance and modern interiors with the historical architectural style and its wonderful location. Situated on the outskirts of Luz with a […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Transparency unveils the lake and the woodland. The pavilion is an open, multi-use space intended for the event Casa Cor 2008 and kept as lounge for announcements of InPar constructors. The 20-m span with seven trellises spaced 6.20 m stabilize the head-winded laterals. The footbridge connects the existing building. Glazed lateral walls are acoustically sloped. […]


more

The idea is to create a progressive concave-convex curve that provokes to refract exponentially in itself. This strategy relies on the central idea of not understanding where the boundaries of the geometry really are and producing the effect of shiny reflection limitless. Gradually deformation transforms a circular section geometry into a crimped wavelength that is exactly […]


more

Located within a former industrial building in Tribeca, the Hill Loft is an exercise in efficiency of space and thought out response to existing conditions. Due to limited square footage of the space, a gesture of simplicity was the ultimate response. Various programmatic elements ranging from kitchen/storage, to wine storage, to dining room display cabinets, […]


more