// arthitectural / Sid Lee Architecture
  • In 2008 our team was hired to create the architectural designs for the Bota Bota floating spa, providing a third incarnation for the former ferry. Now moored in Montreal’s Old Port after two years of construction work, the spa immerses visitors in a multisensory world directly inspired by the aquatic environment and the rich history […]


    more

  • Today is the day Videotron opens its new flagship store, a unique, avant-garde business space in the heart of downtown Montreal. The in store environment is the collaborative work of Sid Lee Architecture, Sid Lee, the Videotron team, and a number of partner suppliers. They are pleased to invite the public to experience their original […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The project consisted in relocating the offices of Groupe Attraction Media and regrouping the following divisions of the company under one roof without dissipating their respective identities: Jet Films, Bubble Television, Cirrus Communications, Delphis Films, La Cavalerie and Attraction Media. The project covered an area of 37,000 square feet. Inspired by urban landscapes, the chosen […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The building’s floor plan and basic volume are determined by its location – it completes an urban composition set up in 1980 with the adjoining office building. The floors above ground comprise office space with maximum adaptability of office units combination. Free from internal construction elements, floor divisions can be arranged according to user’s needs. […]


more

The Bak’a Garden Apartments is a luxury residential complex in the heart of the historic Bak’a neighborhood. The buildings are designed in a classic townhouse configuration with assortment of duplex garden apartments, single level apartments and duplex penthouse apartments. The urban layout is arranged to blend with the historic urban fabric of Bak’a with additional […]


more

This project is the result of an enlargement of a semi-roofed garage, turned into a Multiple Purpose Room. For the structure, a continuous surface was devised, consisting of a large wooden tongue-and-groove ceiling that unfolds, falls and rises on one of the walls, following the sense of the boards and creating a continuity of materials that […]


more