// arthitectural / South Africa
  • Having completed two separate projects for their children on the Pearl Valley Golf Estate, the owners planned to re-locate from Pretoria to the Cape and approached AA Interiors to design their new home at the De Zalze Winelands and Golf Estate. The Estate is located on the Eastern fringe of the Stellenbosch mountains and is […]


    more

  • A flexible contemporary family residence on a spectacular but challenging site. “The owners brief was to design a flexible contemporary family residence. The site was spectacular requiring a design that could respond to a challenging slopped corner site and its aspects” says Thaabe Ramabina of SAOTA. The site is positioned on the ridge below Lions […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Each room leads onto a balcony, and the entire house was built around three massive trees. This is the distinctiveness of the Bryanston House. To enhance the feel of openness and infinity, glass was chosen to feature throughout the residence, from the koi pond outside to the staircase and the windows that face into the […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Inspired by female anatomy and her sensual dynamic form, this vase is an exploration into simple forms that change with the angle of observation. Hand blown in Chrome Glass, a new material introduced by the cosmetic industry, which combines layers of glass to create a silvering effect. Its materiality gently reflects the vivid colors of […]


more

PR Office is conceptual continuation for already made McCann Erickson- Riga and Inspired offices, which are located in the same building.  Functional planning is made as stylization of union of inner room and outside- there is formed „courtyard” in which the working places are located, and as seperated block is located „house” with windows and […]


more

Considering the pre-existing, as well as the constraints of the predetermined schedule, we tried to create a building whose volume would integrate the territory, without jeopardize its functionality and versatility. The design was intended to be the dematerialization of the building to the person who observes from the beach, creating open plans and glazing to […]


more