// arthitectural / Spark architects
  • New Rail Baltic Parnu passenger terminal is located next to Parnu River, in the south part of Parnu town. The current site is considered to become a transportation hub for all public transports in the near future. In order to use the full potential of the site and its context, as well as to preserve […]


    more

  • The design aims to function as a translator between the urban condition, the public, and the museum spaces. The existing urban edges of the city context define a triangular building mass. Lifting the main exhibition space allows the public and the museum programme to float freely underneath, creating a continuous connection between the urban fabric […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

SPARK’s playful Clubhouse in Chongqing has opened to the public. The Clubhouse is the first part of a series of leisure facilities SPARK designed for a large villa community in the outskirts of Chongqing. Apart from the 5,500 sqm clubhouse SPARK’s masterplan proposal includes a 12,000sqm hotel and a 13,000sqm outdoor retail street which will be […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Sitting on the slope of Pöstlingberg in Linz, the 12 x 12 meter cube takes full advantage of the lot by establishing itself as far into the north-eastern corner of the site as building codes permit. These two sides have a very hermetic appearance, thus preventing neighbors from looking in. By contrast, the house opens […]


more

This project is the renovation and expansion of a house built in 1910, located in the Roma Norte neigborhood in Mexico city. The front volume (two bays) was restored, a courtyard was curved and a new volume built in the back of the lot. Location: Roma Norte, Ciudad de México Architects: BGP arquitectura | Bernardo Gómez-Pimienta, […]


more

We initiated our design with a study of the overall factory site. Our intention was to place the elements of our commission in such a way that they would not be lost between the enormous factory sheds. We also used these elements to structure the whole site, giving identity and rhythm to the main street […]


more