// arthitectural / Sydney
  • PTW and LAVA have combined nature and technology in an organically-shaped display suite marketing the Sydney Greenland Centre on Sydney’s old Water Board site. The lobby of the 1960s Water Board building has been transformed with freeform furniture and curvy walls and ceilings to take the visitor through a journey of the new building. The […]


    more

  • This house and studio for an industrial designer is located at the end of a street in the Sydney suburb of Paddington, hard against a 3 storey high sandstone cliff which at one time formed part of the shoreline of Sydney Harbour. The street is lined with London Plane trees which together with the cliff […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Located in the coastal suburb of Little Bay NSW, the exposed sloping site presented a challenging context to work with and required a series of responsive architectural solutions to address the rather considerable harsh environment. To counter the prevailing wind from the coast, the external walls of the residence are designed to form protective barriers […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The studio UPI-2M was engaged to design a new modern and unconventional commercial complex within the suburban city area, that, according to new master-plan, is becoming the new centre of the city – the complex is situated next to the recently built multipurpose hall Arena Zagreb which is connected with the complex by three pedestrian […]


more

In August 2005, Hurricane Katrina struck New Orleans, flooding 80% of the city and essentially destroying the public school system. This new high school for the Louisiana Department of Education Recovery School District was part of a post-Katrina “quick start” construction program to accelerate the replacement of five damaged schools within an extremely aggressive timeline […]


more

An extreme restraint for all structural addition within the context of the world heritage – the colliery of Zollverein with all architectural qualities and inestimable historic values – is indicated. The course of the design for the new depot of the Ruhr Museum was based on serenity and mastery. Clear geometry and decreased material selection […]


more