// arthitectural / Taiwan
  • Through the misty grey visual impression combined with woody materials and rhythm of shade can create a simple, elegant and peaceful atmosphere, which can make home space become one of the crucial element of life. By using primary architectural materials to use TV wall as main cement wall, decorated with white cabinets hanging upon it […]


    more

  • A ground breaking ceremony has been held for Taiwan’s new National Museum of Marine Science and Technology (NMMST), attended by the Deputy Minister of Education and the city mayor of Keelung. The largest aquarium in northern Taiwan, it will provide an exciting destination for visitors of all ages, attracting both tourists and the local community. […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

Given the leading role of arts and culture in Taipei’s society, the proposed Cultural and Creative Centre aims to become an iconic landmark representative of the city’s progressive thinking. Located in the north of Taipei city, the site neighbors the Shuangxi River and the Yangmingshan National Park, in close proximity to the National Palace Museum. […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

These two houses are located in the Himalayan district of Kangra at the base of the Grand Dhauladhar mountain Range.  In this highly seismic region the buildings are designed as a concrete frame structure with stabilized compressed earth blocks being used for the walls.  RKDS has been experimenting with new slate configurations as scales that […]


more

The house in Gottshalden is located on a plateau over the Lake Zurich. It is set in green surroundings with a high quality of life, dominated by agricultural use. The volume exhibits a unified design, with a reduced, sharp-angled timber facade. The furniture-like wooden skin defines both walls and rooftops, covering the exterior in a single […]


more

A comfortably renovated, 20-year-old condominium unit is home for a married couple and their child. The “before” plan afforded three bedrooms, and a cramped living and dining space at the end of a snaky hall from the entrance. Since the unit was situated at the southeast corner of the building with many inlets for natural […]


more