// arthitectural / urban house
  • Living “inside out”. Witha double ulterior motive, assure the views to the mountains and provide the living areascontact with the interior outdoors, a 10m cube is placed 10m behind the street limit, inducing the division of the plot on four frames of 5m X 10m; fragmentation that permits to incorporate the garden as the void […]


    more

  • It’s a transformation of an old small workers house in Brussels. The original staircase has been moved and can free up the space and distribute small levels that overlap each other. A bar fire accentuates the verticality of the house and lets down more quickly from one floor to another. Location: Avenue Van Volxem, Brussels, […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The plot is part of the new urban plan ‘Westeraam’ in Elst, Gelderland, the Netherlands. The intersection of a planned green strip and an existing avenue provide an architectural opportunity for this a two-storey dwelling. The first floor appears to be cumbersome and heavy materialised: dark bricks with continuous seams result in an abstract rugged […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

De Panne is a small town situated at the west end of the Belgian coast on the border with France. For many centuries it was nothing more than a fishing village, but with the romantic revolution of the mid-19th century, the town began attracting aristocratic and bourgeois tourists. With the increasing importance of leisure activities […]


more

Canadian architecture firm ARK has won recognition at the Design & Health International Academy Awards in Brisbane, Australia. High commendation was given to the UJA Federation Community Complex for International Salutogenic Design. ARK`s work at the Centre for Addiction and Mental Health (CAMH) Village Family Health Team also received the award for International Interior Design, […]


more

When arriving at House Tat, the visitor can immediately understand the magnificence of this project, for the five storey house was redesigned and ingeniously transformed into a contemporary home. The building is located on a very steep and narrow site with 180° views to the east, which allowed the architectural design to take advantage of […]


more