// arthitectural / Interiors / Taller 6A | Children’s Library in “La Ciudadela”

Taller 6A | Children’s Library in “La Ciudadela”

Interiors Taller 6A | Children's Library in “La Ciudadela”

Taller 6A | Children's Library in “La Ciudadela”The children´s library, located in the west part of “La Ciudadela”, can be accessed from the interior of the building or from the street, and it is sectioned by the perimeter corridor of the building. The project for this area connects both sections and guarantees the safety of the children. The section beside the street houses the Braille area, a multipurpose space, digital teaching, the toy library, and a specialized area for babies, everything organized around a patio; the second one, around a garden that connects this area with the central patio of the building, contains the general library and the workshop area; this differentiation of sections allows the division between playing and reading areas to avoid distractions in the last one.

Taller 6A | Children's Library in “La Ciudadela”

Taller 6A | Children's Library in “La Ciudadela”In its interior, bookcases and the control points are solved with independent circular elements adapted to each need that permits free flows, a general visual contact of the area, and to concentrate small groups of children inside them. The space, all in white and clear wood in the floor, makes highlight the color in the furniture and an artistic intervention.

Location: Mexico
Architect: Taller 6A | Bernardo Gómez-Pimienta and Alejandro Sánchez
Team Members: Alfredo Cortés, Sebastián Navarro, Álvaro Rodríguez, Héctor Fuentes, Andrea García, José Manuel Estrada, Flor Rodríguez, Luis Enrique Mendoza
Project name: Children’s Library in “La Ciudadela”
Art Intervention: Magali Lara
Year of Design: 2011
Year of Construction: 2012
Area: 878.70 m²
Supervisor: Ingeniería, Control y Administración S. A. de C. V.
Project Manager: Dirección Responsable y Consultoría S. A.
Contractor: Sackbé S. A. de C. V.
Structure: Izquierdo Ingenieros y Asociados, S.C.
MEP: Diseños Integrales de Ingeniería, S.A. de C.V.
Lighting: Luz en Arquitectura, S.C.
Landscaping: Maritza Hernández
Theater Design: ALP Consultoría
Model: Sebastián Navarro, Álvaro Rodríguez, Héctor Fuentes, Andrea García
Rendering: Erik Barrón
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more