// arthitectural / Interiors / Tectus Design | New office

Tectus Design | New office

Interiors Tectus Design | New office

Tectus Design | New office

TECTUS DESIGN Company has created its own new office in the center of Heraklion, Crete. This is a newly renovated building in modern style, dominated by cool colors and materials. It’s about a square building in white, with black elements such as doors and metal shutters. Also, the balconies with tinted glass enhance the minimalist character.Interior continues to prevail in a modern style, but there are touches of classic.

Tectus Design | New office

© Fais

Tectus Design | New office

© Fais

Here, the highlight is the metal structure partition of glass that separates the drawing area from the meeting room.  The KOURASANITplaster in dark gray – brown shades found in ceilings and walls, in combination with black frames, furniture made of black lacquer and black Italian design lighting, give a strictly minimalist style that fits perfectly into a workplace. In contrast are the classic elements like plaster on ceilings, interior doors and wooden floor in a natural color, arranged in a herringbone. The same logic continues in the areas of kitchen and WC. Black Bakelite on kitchen’s furniture and inox details on doorknobs and sink. Finally, at the bathroom, black and wooden sanitary and dark gray tiles to frame the shower.

Location: Heraklion, Crete, Greece
Architect: Tectus Design  | Manousos Leontarakis,  Andreas Tomaras
Photo: Fais
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more