// arthitectural / Interiors / The XSS | Paradox House

The XSS | Paradox House

Interiors The XSS | Paradox House

A split-level warehouse turned chic multimedia design studio, Paradox House finds the perfect balance between functionality and style while reflecting its owner unique taste and way of life. Geometric shapes and lines are modern and awe-inspiring but tastefully done to ensure a unique working space.

The XSS | Paradox House

© Courtesy of The XSS

The XSS | Paradox House

© Courtesy of The XSS

Looking at Paradox House vertically allows you to see the harmony in its design – An organized chaos of horizontal and vertical elements that fits perfectly down to the last detail.

The XSS | Paradox House

© Courtesy of The XSS

The steel and glass staircase is a visual treat. Cleverly designed, it looks as though it suspends freely, creating the illusion of floating from one section of the property to another.

The XSS | Paradox House

© Courtesy of The XSS

The XSS | Paradox House

© Courtesy of The XSS

True to its name, the recurring theme in Paradox House’s design is contrast – think dark materials paired with stark white walls and matte silver aluminum and mosaic tiling softened by the presence of silky fabrics. Because a large wall compresses the split-level space to become increasingly narrow, the office on the top floor has been designed glass walls to ensure the property’s open flow is not obstructed.

Location: Bangkok, Thailand
Architect: The XSS
Project name: Paradox House
Project Year: 2012
Photographs: Courtesy of The XSS
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more