// arthitectural / Interiors / TheeAe LTD. | Coffee Bean & Tea Leaf in Grand Plaza

TheeAe LTD. | Coffee Bean & Tea Leaf in Grand Plaza

Interiors IMG_6969

TheeAe LTD was commissioned to design + build the Coffee Bean & Tea Leaf in Grand Plaza, Mong Kok, Hong Kong as the second project. We were required to follow one of styles called ‘Lounge’ that CBTL has in their design standard types.

IMG_7008  IMG_7079  IMG_7221  IMG_7223

The mall of the shop has extremely low ceiling as it is 2.1 meter from floor to ceiling in public space. It is non-standard ceiling height as for international standard. However, this happens a lot for Hong Kong buildings especially for old ones. Our big challenge was how to make the inside of shop to be maximized in its usage to bring feeling of space not cramped like public corridor area.

IMG_7012  IMG_7092

We used again open ceiling to maximize the floor to ceiling height as well as to save the cost of the materials. Also related mechanical installation for Fan Coil Unit was to be located to the closet public ceiling location in a row to make it almost disappear from the open ceiling area.

The shop is more vibrant and young look with glossy burgundy finishes, metal columns and glass walls. Thus, we used natural wood sliced panel to bring warmness inside.

Location: Grand Plaza, Mong Kok, Hong Kong
Architect: TheeAe LTD.
Area: Net Floor Area 91.97 sq m / 990 sf
Type: Interior Design + Build Projects for Coffee Shop
Client: The Coffee Bean & Tea Leaf, Hong Kong
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
 
 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more