// arthitectural / Interiors / TheeAe LTD. | Coffee Bean & Tea Leaf in Kowloon Commerce Center

TheeAe LTD. | Coffee Bean & Tea Leaf in Kowloon Commerce Center

Interiors IMG_7180

IMG_7175  IMG_7178

TheeAe LTD was commissioned to design + build the Coffee Bean & Tea Leaf in Kowloon Commerce Center, Kwai Hing, Hong Kong as the third project. We were required to follow one of styles called ‘Lounge’ that CBTL has in their design standards.

The building was entirely under renovation while we started to design. Because of it, it was a bit difficult to measure in the field how it is to be. So, as we expected we had many surprises during the construction period. Designed measurements were not as accurate as usual. Public ceiling height was 2.7 which we expected 3 meter clear space in designing process. Because of those changes, we made a number of adjustments in the field to meet the initial design intend. Finally, we had accomplished to the closest image of what we initially designed.

IMG_7187  IMG_7194  IMG_7200  IMG_7207

The shop was made as compact as possible with the storage space tight enough to store what staffs need and utilize the numbers of seating for customers utmost. The materials used were glossy burgundy finishes, dark wooden laminations at bar exterior panels and white Corian countertop. It’s look is to bring young and energetic power to people in this office tower.

 

Location: Kowloon Commerce Center, Kwai Hing, Hong Kong
Architect: TheeAe LTD.
Area: Net Floor Area 65.03 sq m / 700 sf
Type: Interior Design + Build Projects for Coffee Shop
Client: The Coffee Bean & Tea Leaf, Hong Kong
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more