// arthitectural / Concept & Competition / TheeAe LTD. | Cultural Center Design Proposal

TheeAe LTD. | Cultural Center Design Proposal

Concept & Competition TheeAe LTD. | Cultural Center Design Proposal

TheeAe LTD. | Cultural Center Design ProposalWe believe change or new is not a sole creation from nothing but rather evolution from the past. Designing the cultural center was a task to reveal what could be the image of modern and contemporary Taiwan Architecture. Cultural center is a good place to express the identity of the Taiwan.

TheeAe LTD. | Cultural Center Design ProposalIn respect of the past architecture, the main idea was driven by its elements in historical buildings which have had its form of curve, wooden structure, prolonged canopies and so on. The overall geometry was created as if it follows the beauty of the nature. So, the ideas of the new cultural center have its beauty of extended and cantilevered canopy with curved roof area. Its style and materials are generated from the traditional elements as much as Taiwanese would easily find and feel comfortable with its usual elements in their past.

TheeAe LTD. | Cultural Center Design Proposal

TheeAe LTD. | Cultural Center Design ProposalPlus, as Taiwan is the place where very hot summer continues more than 5 months per year, the design of covered area is very much necessary in the region. The inclined walls or upside down distorted pyramid walls will simply create enough shade for people to use the facilities underneath them and approach to the entrance area. Furthermore, its wooden curved façade is cladded to the internal structure system to avoid the direct sunlight also the interior structure inclined each other to create unique spatial moments through its structure system.

Location: Taiwan
Architect: TheeAe LTD. | Woohyun Cho
Project name: Cultural Center Design Proposal
Title: Wooden Wave
Site area: 26,000 sm
Construction size: Level B2 ~ L5
Total floor area: 67,000 sm
Building cost: USD 80,000,000. 00
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more