// arthitectural / Architecture / Titus Bernhard Architekten | House 11×11

Titus Bernhard Architekten | House 11×11

Architecture Titus Bernhard Architekten | House 11x11

Titus Bernhard Architekten | House 11x11The idea behind House 11 x 11 was to design an apparently compact house of homogenous materials, with a low external surface but as large a usable area as possible, a house that serves a family as an inhabitable sculpture and shows its exterior as an image of the inner organization.

Titus Bernhard Architekten | House 11x11

© Jens Weber&Orla Conolly

Titus Bernhard Architekten | House 11x11

© Jens Weber&Orla Conolly

House 11 x 11 is an icon for its users, symbolic and built with a new method of construction: the exterior walls and the wooden roof made of prefabricated elements are covered by a vertical wood-lamella façade without counter-battens, converging on the ridge of the roof.

Titus Bernhard Architekten | House 11x11

© Jens Weber&Orla Conolly

Titus Bernhard Architekten | House 11x11

© Jens Weber&Orla Conolly

A pronounced graphic character is the result, reinforced by the variable density and very precise setting of the lamellae, including the integration of the wooden window frames. The inner organization expresses itself in the open-plan floor space of the ground floor, containing a kernel for secondary uses as a space continuum, connecting optically with the upper story by means of airspaces and cleverly designed lighting.

Titus Bernhard Architekten | House 11x11

© Jens Weber&Orla Conolly

Architect: Titus Bernhard Architekten
Project name: House 11×11
Photography: Jens Weber&Orla Conolly
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more