// arthitectural / Interiors / toc.designstudio | W5-Spa Club

toc.designstudio | W5-Spa Club

Interiors toc.designstudio | W5-Spa Club

The W5-Spa Club is located in the heart of the emerging city of Guangzhou / China, along the waterfront of the pearl river.

The spa is organised on 2 levels. While the upper level accomodates the welcome area for the spa and the restaurant, the lower level is dedicated to fitness, spa and massage.

The interior design of the W5-Spa Club is a contempory interpretation of nature. We took inspiration from the mountains near Guangzhou with their unique stone formations. Also the pearl river, which runs along the building gave a source of inspiration.

The image of the welcome area is created by the rough backwall which resembles a rock face. Smooth niches, like cutouts from a sharp knife contrast with the rough finish. Each niche is dedicated to a certain productworld. Cabinets with leather finish sit in the stone niches and contrast in material and color.

The freeflow shop area is devided by crystal shaped islands which allow easy access to the products. The typical sparkle of the crystal is created by the huge chandeliers above. The chandeliers also give the image of the club to the exterior as they are seen from a distance.

On the lower level the atmosphere is more intimate as it is dedicated to introverted areas such as pool, sauna and massage.

The functional center of the spa is the pool area with access to the adjacent sauna- and massage area. The pool sets swimming to a new level which is beyond a sporty exercise.

The interior design of the poolarea is a contemporary interpretation of a lake in a forest, covered by big trees which allow only restricted light to pass through the leaves. The shore of the lake is created by rocks which form intimate niches for relaxation.

 

 

Location: Guangzhou, China
Interior Design: toc.designstudio
Client: W5 Spa Club
Surface Area: 5000 sqm
Status: Completed 2011

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more