// arthitectural / Architecture / Toni Girones | Access Pavillion in “Els Turons de Les Tres Creus”

Toni Girones | Access Pavillion in “Els Turons de Les Tres Creus”

Architecture Toni Girones | Access Pavillion in “Els Turons de Les Tres Creus”

Information Point And Pavillion Acces To The Natural And Archeological Site Of “Els Turons De Les Tres Creus” (Montmeló-Montornés Del Vallés / Bcn) 2008-2012. In the natural setting of “Turons de les Tres Creus” , surrounded by a highly fragmented metropolitan area and linked to the archaeological site of “ Can Tacó “, arises the need to project some places previous an area with a great natural and archaeological interests. Give value set conditions, report the high heritage value of the site, and understand the genuineness of the mountain as a structural element of biodiversity in a highly fragmented and anthropized by man, are the main aims of this proposal.

Toni Girones | Access Pavillion in “Els Turons de Les Tres Creus”

© Aitor Estévez

Toni Girones | Access Pavillion in “Els Turons de Les Tres Creus”

© Aitor Estévez

…A little polyvalent information point facing east and cut into the natural slope, a belvedere deck, a large pine as permanent shadow to the west on a semicircle in grandstand, two groups of oaks on two horizontal planes inserted in the forest and with shadows built with the best materials.

Toni Girones | Access Pavillion in “Els Turons de Les Tres Creus”

© Aitor Estévez

Toni Girones | Access Pavillion in “Els Turons de Les Tres Creus”

© Aitor Estévez

Toni Girones | Access Pavillion in “Els Turons de Les Tres Creus”

© Aitor Estévez

These are all elements that have space, containing the time, managing the transmitted energy and temperature,… concatenated different locations that are recognized and highlight the value,… places of opportunity that for their conditions and in a Mediterranean climate, are potential carriers of activity in the management of the public as living space. Intervening minimally and interpreting the conditions related with its habitability from the user’s everyday experience, promoting exchange and understanding that the project is based principally on the experience the place more than the action of build.

Location: Montornès Del Vallès, Barcelona, Spain
Architects: Toni Gironès
Architect in charge: Toni Gironès Saderra
Area: 200 sqm
Year: 2012
Photographs: Aitor Estévez, Toni Gironès
Collaborator: Dani Rebugent
Technical architect: Brufau I Cusó S.L.P.
Structural engineer: Boma Inpasa S.L.P.
Archeologist: Josep Guitart, Montse Tenas
Excavation director: Gemma Garcia y Esther Rodrigo
Restoration: Crat S.C.P. (Débora Iglesias y Imma Rueda)
Natural media: Naturalea
Promotor: Ayuntamientos De Montmeló y Montornès Del Vallès
Execution: Icac, Institut Català D’arqueologia Clàssica
Construction company: Moix Serveis I Obres S.L.
Construction manager: José Antonio Álvarez
Budget: 28.893 € (Edification) / 14.980 € (Pavillions)
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more