// arthitectural / Architecture / Topos Atelier de Arquitectura, Lda | House in Sequeiros

Topos Atelier de Arquitectura, Lda | House in Sequeiros

Architecture Topos Atelier de Arquitectura, Lda | House in Sequeiros

Topos Atelier de Arquitectura, Lda | House in SequeirosTo adapt this old farmhouse to a dwelling-house the only necessary intervention was to demolish the partition walls. The house’s social areas were placed in the existing volume. Only a wooden “little box” was set to screen the kitchen area. To host the bedrooms a box unattached to the ground, coated with z – shaped corten steel profiles, was created.

Topos Atelier de Arquitectura, Lda | House in Sequeiros

© Xavier Antunes

Topos Atelier de Arquitectura, Lda | House in Sequeiros

© Xavier Antunes

Topos Atelier de Arquitectura, Lda | House in Sequeiros

© Xavier Antunes

Topos Atelier de Arquitectura, Lda | House in Sequeiros

© Xavier Antunes

In a singular way, the conjunct reminds the traditional rural assemblage of the threshing-floor, granary and farmhouse, as well as a text by Alberto Campo Baeza on boxes: “Caixas, Caixinhas e Caixotes”.

Location: Amares, Portugal
Project name: House in Sequeiros
Design Agency: Topos Atelier de Arquitectura, Lda | Jean Pierre Porcher, Margarida Oliveira and Albino Freitas
Collaborators: Sofia Lima, Luís Peixoto
Area: 288 m2
Photos: Xavier Antunes
Design / Completion Date: 2004/2008
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more