// arthitectural / Furniture / Torafu Architects | AA Stool

Torafu Architects | AA Stool

Furniture Torafu Architects | AA Stool

Torafu Architects | AA StoolFollowing “skydeck”, this product is the second item made in collaboration with Ishinomaki Laboratory, which is ‘a place of creating something new’ for the community, established by designers and others in Ishinomaki City of Miyagi Prefecture.

Torafu Architects | AA Stool

© Fuminari Yoshitsugu

“AA Stool” is a simple stool made of “2×4″ wood modules where the legs are cut at a slightly diagonal angle at both ends. Combining these leg pieces together allows the stool to stand, and at the same time provides support for the seat of the stool.

Torafu Architects | AA Stool

© Fuminari Yoshitsugu

A set is composed of two stools, which can be integrated together into one unit. It can be separated into individual stools as required; for visitors use or for within small spaces. Stacking and lining up the stools lets the seat to gradually become wider, yet it remains as compact as it can possibly be.

Torafu Architects | AA Stool

© Fuminari Yoshitsugu

At a height of 560mm, the seat is a little higher than usual chairs, which allows for a comfortable upright sitting position. It is also convenient for those who work sitting on a stool.

Torafu Architects | AA Stool

© Fuminari Yoshitsugu

From the side, the stool looks like the letter ‘A’. Whether you are stacking or separating the stools, you can find a new use each time as your imagination lets you.

Architect: Torafu Architects
Principle use: PRODUCT
Manufacturer: Ishinomaki laboratory
Material: Canadian red cedar
Size: W280xD410 (320 for each separated stool)xH560
Design period: 2012.09-10
Production period: 2012.09-10
Photo: Fuminari Yoshitsugu
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more