// arthitectural / Interiors / Torafu Architects | Aesop Grand Front Osaka

Torafu Architects | Aesop Grand Front Osaka

Interiors aesop_o_05_takumi_ota

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in the Grand Front Osaka mall.

aesop_o_01_takumi_otaWith its 3.9m-high ceiling and 7meters square plane, the project area offers a simple space with a glass facade that stretches the whole frontage facing the promenade.

aesop_o_10_takumi_otaThe combination of the soft pink colored walls and ceiling and the Japanese cedar green found at the center of the space has a warming effect on the interior of the store contrasting with the otherwise cold stone and glass material decking the promenade.

aesop_o_09_takumi_otaMoreover, the fixtures, such as the consultation counter and point-of-sale (POS) counter, are made from squared Japanese cedar logs of varying length, which also help partition the storage room from the front of the store.

aesop_o_08_takumi_otaWhile the rough veneer of the Japanese cedar creates a contrast with the homogenizing effect of its surroundings, the top surface of the squared logs of varying length are punctuated by aptly placed sinks, thereby bringing about a soothing sense of rhythm to the store. Furthermore, shelves made of black steel help frame the store by bridging the space between fixtures and columns.

aesop_o_04_takumi_otaThe shelves make Aesop’s products stand out by creating a floating impression, while at the same time projecting a subtlety that balances the solidity of the wooden fixtures. Finally, the vintage pendant lamp hanging over the POS counter and the lounge chair sitting in the corner of the store help convey a sense of intimacy andconsideration towards the customer.

aesop_o_03_takumi_ota

Like a cozy and inviting lounge, we sought to create a store serving simultaneously as a vehicle for Aesop’s brand image and a showcase for their products.

Location: Osaka, Japan
Architect: Torafu Architects 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more