// arthitectural / Interiors / Torafu Architects | Aesop Midtown

Torafu Architects | Aesop Midtown

Interiors © Takumi Ota

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in Tokyo Midtown. The site itself, posed some restrictions due to its size – a narrow 3.8m entrance width, 5.8m depth and 3.2m ceiling height.

© Takumi Ota

© Takumi Ota

This time the design was inspired by the linearity and meticulous ordering seen in traditional laboratories – a reference to the scientific rigour integral to Aesop’s philosophy and approach to product formulation. A stainless steel counter occupies the centre of the store. Three custom-blown spherical glass bulbs provide water during client consultations, drawing focus to the sink which is the stage of gracious, intimate approach to product demonstrations.

© Takumi Ota

© Takumi Ota

© Takumi Ota

© Takumi Ota

© Takumi Ota

© Takumi Ota

Product is displayed on stainless steel shelving that extends to the ceiling and accentuates the space’s ample height. The brightness of randomly layouted downlights creates a scienrific space. The textural difference between stainless steel and a specially finished mortar floor brings out the combination.

This material palette contrasts with mall’s interior which is very warm, with timber and bamboo accents. Even in this small space, we sought to create a store that actively seeks to stand out from its surroundings and seamlessly links in with Aesop’s brand image.

Location: Tokyo Midotown, Tokyo, Japan
Interior Design: Torafu Architects
Principle use: SHOP
Production: &S
Graphics: Aesop
Lightings: DAIKO
Total floor area: 24.07m2
Design period: 2014.12-2015.03
Construction period: 2015.02-03
Photo: Takumi Ota

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more