// arthitectural / Interiors / Torafu Architects | Aesop Shibuya

Torafu Architects | Aesop Shibuya

Interiors Torafu Architects | Aesop Shibuya

Torafu Architects | Aesop ShibuyaFor Australian skin care brand Aesop, we planned the interior and exterior of the new store on Meiji Street in Shibuya. The store is located on the first floor of a three-storey building situated between two taller buildings; the space is long and slender – 2.6m in width, 7.8m in depth and 3.9m in maximum height. We aimed to work with these proportions to provide a welcoming and intimate space for communication with customers.

Torafu Architects | Aesop Shibuya

© Takumi Ota

Torafu Architects | Aesop Shibuya

© Takumi Ota

The windows on one side wall, which appeared after demolishing of the former store’s interior, were the key for the design. On the wall opposite, we mounted a mirror to enhance scenery, extensity and light. The window located at the front of the store below has brown glass to represent Aesop’s traditional containers, and is incorporated in the shelves. In this way, the window is extended and the shelves are considered as a frame.

Torafu Architects | Aesop Shibuya

© Takumi Ota

In order to limit the variety of the materials used, the shelves and counter are finished in blackened steel, which is also the basis for storage doors assimilated into the mortar wall or mirror wall; the basin that is Aesop’s feature is set near the entrance to effect a good view from the passage.

Torafu Architects | Aesop Shibuya

© Takumi Ota

Torafu Architects | Aesop Shibuya

© Takumi Ota

Torafu Architects | Aesop Shibuya

© Takumi Ota

The door of the entrance and the facade sign are created from glass. The latter is composed of brown glass and corrugated glass, like patchwork – its colour and transparent appearance evoking Aesop’s brand image. A luminous sign on the wall and a selection of plants lend an outdoor atmosphere. As you move further into the interior, the floor texture changes from old wood to sisal carpet, subtly emphasising the transition from the busy street to the quietude of the store.

Location: Shibuya, Japan
Architect: Torafu Architects
Project name: Aesop Shibuya
Principle use: SHOP
Production: Ishimaru
Facility design: ENDO-Lighting(Lightings)
Credit: Graphics: AesopBuilding
Total floor area: 22.6m2
Design period: 2012.12-2013.03
Construction period: 2013.01-2013.03
Photo: Takumi Ota
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more