// arthitectural / Interiors / Torafu Architects | MUSUBI

Torafu Architects | MUSUBI

Interiors © Fuminari Yoshitsugu
© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

Yamada Sen-I Co., Ltd. is a furoshiki (wrapping cloth) manufacturer based in Kyoto and we performed the renovations for their directly-managed official shop; “Musubi.” Since the store is located in a quiet area of Harajuku, Tokyo, deliverables included a space to showcase the furoshiki designs on sale by increasing available store space and improving the visibility of the store’s interior.

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

This showcase wall puts on display their rich selection while offering a clean and categorized presentation like a palette from which nearly the entire design collection can be taken in all at once. While the white-based interior brings out the furoshiki designs to the fore, we sought to counter the coldness of the existing stone flooring by placing warm wooden fixtures throughout the store, thus improving its flow. Moreover, new arrivals and seasonal products are featured on the wall facing the palette type display on cantilever display shelves that run parallel along the narrowing passage and extend all the way outside to the recessed entrance, where they beckon passersby in. Furthermore, furoshiki hanging on display from the ceiling add a third dimension to the store space.

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

© Fuminari Yoshitsugu

In order to expand the salesroom space at the back of the store, we reduced the existing offices and installed a sit-in counter to create a relaxed setting in which to entertain customers. Incidentally, the stools’ custom seat plates feature furoshiki designs that can be found in the store. We also transformed the once underused courtyard into a space to hold events or gatherings on clear days by placing a picnic table made by Ishinomaki Laboratory under a tarp roof.

The decision to use the store itself as a showcase, helped in making the most of its compact interior, while also contributing a touch of color to the street.

Location: Shibuya, Tokyo, Japan
Architect: Torafu Architects
Principal use: shop, office
Production: ISHIMARU
Graphics: TAKAIYAMA
Total floor area: 87.91 sqm
Design period: 2014.06-2015.02
Construction period: 2015.02-2015.03
Photo: Fuminari Yoshitsugu

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more