// arthitectural / Interiors / Torafu Architects | Toyota 86 Pit House

Torafu Architects | Toyota 86 Pit House

Interiors Torafu Architects | Toyota 86 Pit House

Torafu Architects | Toyota 86 Pit HouseWe performed the interior design of a coffee salon set to open for a limited time inside the Mt. Taikan View Lounge, atop the Hakone Turnpike. We were tasked with creating a space for sports car fans to meet after enjoying an early-morning drive.

Torafu Architects | Toyota 86 Pit House

© Daici Ano

Torafu Architects | Toyota 86 Pit House

© Daici Ano

A three-dimensional checkered pattern of stainless steel mirror boxes stacked into a cylindrical shape stands at the center of the hexagonal facility. Since the salon was originally an observation deck, five out of six sides are fitted with glass windows enabling the cylindrical mirror box to capture the outer scenery from which the mountains and the sea can be seen. The cylinder shines in the sunlight with a beautiful glimmer while the reflection of the grandiose natural scenery changes perpetually according to the season or the time of day.

Torafu Architects | Toyota 86 Pit House

© Daici Ano

The space inside the cylinder is an exhibition corner that features pictures of the mountain pass by photographer Banko Gojo as well as a miniature car model of the new FR-86, changing the perception of viewers as they move by giving the impression of an endless kaleidoscopic effect. The cylinder is expected to be disassembled and relocated at the end of the exhibition. Keeping in mind the disassembling and reassembling, the structure is composed of small units that, like a symbol, will leave an impression even if relocated.

Torafu Architects | Toyota 86 Pit House

© Daici Ano

The space evolves around the axis of the symbol “86” with a rug marked with a large “86” logo and pink walls of the “86” theme color, and by conjuring up the checkered pattern with the black carpets placed alternately. By bringing out the characteristics of the existing observation deck, the Toyota 86 Pit House embodies the world view of the sports car culture.

Architect: Torafu Architects
Principle use: CAFE
Production: Ishimaru
Credit: Planning: TOYOTA MARKETING JAPAN CORPORATION / Graphic design: SUN-AD
Building site: Hakone Kanagawa
Total floor area: 117.97m2
Design period: 2012.03-09
Construction period: 2012.09-10
Duration: 2012.10.01-12.14
Photo: Daici Ano

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more