// arthitectural / Architecture / TRU Architects | Ad Fontes House

TRU Architects | Ad Fontes House

Architecture 03

Ad Fontes House is designed for a family longing for a house with beautiful garden in the urban area. The site is located in a new residential neighborhood surrounded by the mountains. TRU Architects designed the L-shaped brick house which surrounds the garden to embrace the natural light and protect the privacy from the street. Seen from the garden, the house has a shape of three gabled small houses responding to the scale of the garden.

08

02

01Due to the exterior form of ‘three gables’, every bedroom on the second floor has its unique ceiling shape and space. The house was clad with two textured grey bricks to be a backdrop of the trees and flowers.

07

06The family with the godliness named the house ‘Ad Fontes’ (‘to the fundamental sources’) quoting the Bible which also signify their primary concerns for the house: natural light, wind and nature.

05

04

Location: Pangyo, South Korea
Architect: Cho, Sungik, AIA (TRU Architects)
Designers: Choi, Jeil / Yoon, Kyungok / Park, Joonho / Joo, Jaeyeong
Program: Single-family house
Site Area: 318m²
Building Area: 157m²
Floor Area: 286m²
Landscape Area: 23m²
Building Coverage: 49%
Floor Area Ratio: 90%
Building Scope: 2F
Structure: Reinforced concrete
Exterior Finish: Brick + Zinc
Interior Finish: White paint + Tile + Wood Floor
Structural Engineer: Eun Engineering
Mechanical Engineer: Sunwoo Engineering
Electrical Engineer: Joonyoung ENC
Client: Cho, Yeongmuk / han, Hyeongyeong
Construction: deArchis
Design Period: 2012.08. ~ 2013.04.
Construction Period: 2013.05. ~ 2014.02.
Text: Cho, Sungik
Photographer: TRU Architects
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more