// arthitectural / Concept & Competition / UA Studio 7 | Shanghai Fish Community Art Gallery

UA Studio 7 | Shanghai Fish Community Art Gallery

Concept & Competition UA Studio 7 | Shanghai Fish Community Art Gallery

The site is situated in the middle of an artificial lake in south-east Shanghai, China. Being the first to be completed and the focal point of the 5 commercial buildings planned, the showroom is intended to become a remarkable landmark for the new development.

UA Studio 7 | Shanghai Fish Community Art Gallery The circular shape of the floor plans was determined by the dialogue with the waterfront, giving it a 270° lake view that is reminiscent of a lighthouse at the tip of the peninsula. A wooden podium rises from the ground and becomes a 5 meter-high viewing point. This way, the promenade and the landscape are combined integrating nature and architecture.

UA Studio 7 | Shanghai Fish Community Art Gallery

UA Studio 7 | Shanghai Fish Community Art Gallery

UA Studio 7 | Shanghai Fish Community Art Gallery Also, the buildings unique façade treatment creates a cloud like texture. The vertical fins have variations in orientation, responding to interior space functions requiring various natural light solutions. At night, LED lights integrated in the vertical fins create a surreal reflection of a “colorful cloud” on the lake`s surface. The building will function as a showroom while the area develops and will later become an community based art gallery.

Location: Huanhu North 1st Road, Shanghai, China
Architect: UA Studio 7 
Project name: Shanghai Fish Community Art Gallery
Director: Yu Zhifeng
Project Manager: Zhou Jungang, Yin Shun, Li Yaojing, Yin Shanhong, Ye Yulin
Building Status: ongoing building work
Type: Cultural – Art GAlery
Commercial – Exhibition Center
Client: GreenLand Group
Number of stories: 5
Site size: 4248 m2
Building area: 1874 m2
Year: 2013
Buget: 3200000 USD
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more