// arthitectural / Concept & Competition / UA Studio 7 | Vanke Art Center XuHui District

UA Studio 7 | Vanke Art Center XuHui District

Concept & Competition UA Studio 7 | Vanke Art Center XuHui District

UA Studio 7 | Vanke Art Center XuHui DistrictThe project is located in Xuhui District, Shanghai South Railway Station North, at the junction of 3 major traffic and subway axes and also in the immediate vicinity of a gas station. This led to some special constraints regarding the landscape treatment, circulations and access points. The soft lines of the building are the response to the tension created by this major infrastructure axes enclosing the site and shows the way public architecture can develop within this limits.

UA Studio 7 | Vanke Art Center XuHui DistrictA new cohesive public space is gained by creating a diverse activities platform, the usage of new technologies and interactive facades, extending the green areas as much as possible and innovative landscape design. 

UA Studio 7 | Vanke Art Center XuHui DistrictBoth north and west of the site there are large residential areas and to the south there is a business and mixed use developing area. The design purpose is to create a local landmark with a feeling of high tech and at the same time a center for diverse public activities and happenings.

UA Studio 7 | Vanke Art Center XuHui District

UA Studio 7 | Vanke Art Center XuHui DistrictThe site should be the green lung of the area, surrounded by high elevated roads and high rise buildings. Looking down from the air, the architecture is totally hidden in the park, becoming one with the land. The contrast will be provided by the pavement and landscape elements.

Location: Shanghai, China
Architect: UA Studio 7
Director: Chen Lei
Manager: Zhou Jungang
Project team:  Yin Shun, Wu Yi can, Vlad Dodan
Status: unbuilt
Project name: Vanke Art Center XuHui District
Year: 2013
Total Ground Area: 22,672 m²
Built Area: 2661 m²
Floor Area: 1587 m²
Playground Area: 1861 m² outdoor
Max Height: 19,25 m
Estimated design life: 50 years
Structure: steel, planted roof allowing pedestrian access
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more