// arthitectural / Architecture / Vanguarda Architects | DLC House

Vanguarda Architects | DLC House

Architecture 02

This house has been designed from a large white enclosing wall that contains all the functions and is completely open to the backyard so as to enjoy the different views to the lake and its natural environment.

01

00The access is materialized through a stone folded wall that turns the access into a wall that separates the parking spaces, behind which the house service rooms are found: laundry, storage room, pantry, service bedroom and bathroom.

03To the left of the access, on the front, there is a study strategically located so as to gain more privacy. The sitting room, of a double height, includes the sculpture-like staircase that leads us to the upper floor and is integrated into the dining room, designed for family meetings from a large table surrounded by sofas and chairs.

DSC_0109 copia

DSC_0087 copiaAfter this, we find the kitchen, also including an informal dining room or breakfast counter and a small family room. On the rear façade, a large projecting roof that comes from inside the glass façade forms the gallery, over which we find a large terrace with panoramic view that may be accessed from the master suite. The other bedrooms, two en-suites, were placed to the front of the lot to be used on weekends by the owners’ children and their families.

DSC_0154 copia

DSC_0185 copia

Location: Los Castores II, Nordelta, Tigre, Buenos Aires, Argentina
Principal Architect: Arch. Alejandro Amoedo
Lead Designer: Arch. Lucas D’Adamo Baumann
Project Manager: Hernan Montes de Oca
Collaborators: Arch. Federico Segretin Sueyro, Arch. Clara Tarulla, Florencia Perez
Project: DLC House
Total Area: 494 m²
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more