// arthitectural / Architecture / Vanguarda Architects | VSL House

Vanguarda Architects | VSL House

Architecture Vanguarda Architects | VSL House

Vanguarda Architects | VSL HouseThe VSL house is a single-family house located in Parque Leloir, a suburban neighborhood with huge and ancient groves. This construction creates pure spaces, with noble materials such as concrete, stone and wood, transparencies that allow for a direct connection between those who inhabit it and the garden.

Vanguarda Architects | VSL House

 

Vanguarda Architects | VSL HouseA stone volume, laid perpendicularly to the lot’s front, works as a base for the development of the upper floor, which has been laid in search of the morning sun for the bedrooms on it, and opening the views to the garden over the sitting room, surrounded by an exposed concrete belt, closed to the front and completely open to the garden. The first volume includes the garage, the service areas, the kitchen, the dining room and the gallery, with the barbecue sector close to the pool, located on the rear side of the lot to enjoy the afternoon sun.

Vanguarda Architects | VSL House

Vanguarda Architects | VSL House

Vanguarda Architects | VSL HouseIn the interior, the house combines the rusticity of materials, i.e. concrete, stone and wood, with the stylish and contemporaneous furniture and equipment.

Location: Parque Leloir, Ituzaingo, Buenos Aires, Argentina
Architect: Vanguarda Architects
Principal: Arq. Alejandro Amoedo
Lead designer: Arq. Lucas D’Adamo Baumann
Project manager: Luis Brazzola
Project name: VSL House
Year: 2012
Total area: 360 m²
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more