// arthitectural / Concept & Competition / Vanguarda Architects | ZGZ House

Vanguarda Architects | ZGZ House

Concept & Competition Vanguarda Architects | ZGZ House

Vanguarda Architects | ZGZ HouseThis project is the result of an enlargement of a semi-roofed garage, turned into a Multiple Purpose Room. For the structure, a continuous surface was devised, consisting of a large wooden tongue-and-groove ceiling that unfolds, falls and rises on one of the walls, following the sense of the boards and creating a continuity of materials that offers simplicity as basis for the emergence of other elements.

Vanguarda Architects | ZGZ House

Vanguarda Architects | ZGZ HouseThe combination of worn-looking wood and sight brick painted white, Porcelanato tiles and light-colored materials offers a modern and cozy design, which is also sophisticated and comfortable. This space integrates a wide variety of functions, evidenced in the use of specially designed items and furniture. Among these items we find a large modular metal structure with wooden shelves, working as support, library, storage space and desk at the same time. Just by sliding the wooden panels over the structure, its function may be modified.

Vanguarda Architects | ZGZ HouseStencils and graphic pieces offer the space a more informal and ludicrous nature, as well as the use of a large glass board on one of the walls, working as a surface that may be intervened and changed by means of drawings, messages, reminders or that may be used for study purposes. Thus, the user may become part of the design, in a practical and participative space.

Location: Vicente López, Buenos Aires, Argentina
Architect: Vanguarda Architects
Project name: ZGZ House 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more